Acne behandeling

Als puistjes of mee-eters ontsteken, ontstaat er acne. Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. De ANBOS-schoonheidsspecialist helpt je hiermee zodat jouw huid er weer schoon en fris uitziet!

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen. 

 

Acne wordt vergoed!

Sandra van der Weijden heeft een acne-specialisatie en staat ingeschreven in het register acne-specialisaties waardoor vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk is. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekering of acne therapie vergoed wordt. De meeste zorgverzekeraars vragen ook om een verwijzing van de huisarts. U als klant bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van het declaratieformulier (deze ontvangt u van PUUR) en het krijgen van de vergoeding.